Home > Analys: Mindre säljsignal utlöst i Nordea Bank

Analys: Mindre säljsignal utlöst i Nordea Bank

Nordea Bank har utvecklats svagt på börsen efter att aktien visat en potentiell toppformation i form av rounding top. Aktien har i nedgången brutit en mindre flaggformation vilket utlöst en säljsignal som sannolikt tar aktien ned mot tidigare bottnar runt 71-72 kr för en avstämning.

Nordea-aktien har ett P/E på 12. Utdelningen är 2.90 kr per aktie vilket ger en direktavkastning på 3.7 %. Vinst per aktie är 6.59 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Närmaste motstånd finns runt tidigare toppar mellan 84-85 kr. Stöd finns vid den korta upptrenden runt 76.50 kr samt det tidigare motståndet vilket nu omvandlats till ett stöd runt 67 kr.

Nordea Bank har i likhet med de övriga storbankerna fortsatt visa en svag utveckling på börsen den senaste månaden. Aktien har visat tydliga svaghetstecken då maj toppen inte forcerades med mer än en krona samtidigt som relativ styrkan är i en starkt fallande trend. I likhet med SEB A håller en ”rounding top” på att bildas vilket ger långsiktigt negativa signaler framöver och sannolikt en indikation på att uppgången kan vara över för denna gång. Närmaste stöd på nedsidan finns vid den stigande trenden runt 76.50 kr vilket förväntas testas inom kort. Ett brott av detta stöd bekräftar de negativa signalerna och en nedgång ned mot tidigare bottnar runt 71-72 kr förväntas.

Prisobjektivet från den genererade köpsignalen från januari månad på 81 kr har uppfyllts och passerats vilket stödjer ett nedgångsscenario.

Trots att aktien befinner sig i en stigande trend ser det inte positivt ut främst med tanke på en kraftigt fallande relativ styrka, vilket jämför aktiens utveckling mot omxs30 index.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NDA SEK.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto