Home > Analys: Misslyckat utbrottsförsök i Getinge…

Analys: Misslyckat utbrottsförsök i Getinge…

Getinge aktien har på ett kraftfullt sätt avvisat tidigare swing topp genom bildandet av en bearish engulfing candlestick. Detta ger negativa signaler och goda odds för ett test av tidigare lågpunkt runt 175.50 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Getinge aktiens kursutveckling har tagit sig form i ett allt mer avsmalnande handelsintervall vilket kan liknas en symmetrisk triangelformation.

Sedan årsskiftet har aktien fallit kraftigt ned till en lågpunkt på 174 kr i februari där aktien visat på en viss återhämtning. Under onsdagens handelssession var aktien uppe och testade tidigare swinghögsta runt 192.30 kr vilket avvisades på ett kraftfullt sätt genom bildandet av en bearish engulfing candlestick. Detta ger negativa signaler och ökar oddsen att aktien står inför en ny nedgångsfas.

Bryts stödet i den kortsiktigt stigande trenden runt 187 kr öppnar det upp för vidare nedgång och ett test av tidigare lågpunkt runt 174.30 kr.

Då potentialen på nedsidan i en blankning är god framförallt vid ytterligare test av 192 kr nivån är detta vår huvudsakliga rekommendation. Målkurs sätts konservativt till 175 kr. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning ovanför 196 kr.

Aktien handlas under det långsiktigt svagt fallande stigande 200 dagars glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol GETI B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto