Home > Analys: Molnen hopar sig för Facebook

Analys: Molnen hopar sig för Facebook

Facebook är ett socialt medium eller en social nätverkstjänst som grundades i februari 2004 och drivs och ägs av Facebook, Inc. I början av 2011 hade Facebook mer än 600 miljoner aktiva användare. Användarna kan skapa en personlig profil, lägga till andra användare som vänner och utbyta meddelanden, samt få automatiska meddelanden när någon postar meddelanden eller media på deras profil.

Dessutom kan användare ansluta sig till intressegrupper, som exempelvis arbetsplats, skola eller universitet. Facebook har fått sitt namn efter de elevkataloger som i USA delas ut till studenter av universitetens administration, vars syfte är att hjälpa studenterna att lära känna varandra bättre. Facebook grundades av Mark Zuckerberg tillsammans med hans college-rumskamrater och studievänner Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz och Chris Hughes. Till en början begränsades registreringen på webbplatsen till endast Harvardstudenter, men utökades senare till andra universitet i Bostonområdet, Ivy League-universiteten och Stanford University. Gradvis öppnades webbplatsen för studenter vid andra universitet i USA och Kanada, high school-studenter, och slutligen till allmänheten och senare resten av världen.

Aktien visade en lågnotering på 17.55 $ i september 2012 och har stigit till som högst 32.55 $ i januari månad. En vinsthemtagningsfas har tagit ned aktien till ett test av stödet runt 25 $ som höll för ett första test. Aktien orkade bara upp till 28.10 $ efter testet och har visat en lägre högsta kurs jämfört med mars toppen på 28.72 $. Sedan februari månad har aktien visat lägre toppar vilket ger negativa signaler framöver speciellt då en potentiell huvudskuldra formation har bildats.

Det är inte försent att blåsa bort en positiv utveckling för aktien, men sekvensen av fallande toppar ligger som en våt filt för uppgångar. Skulle aktien återigen ta sig över 28.15 $ ljusnar det något och chansen ökar för en positiv utveckling.

Det lutar åt att stödet vid 25 $ återigen testas inom kort, och bryts detta utlöses en säljsignal från en huvudskuldra formation vilket har ett potentiellt prisobjektiv på drygt 7 $ nedgång.

Motstånd på ovansidan finns vid 28.15 samt 29.30 $. Stöd finns vid 25 samt 19 $.

Aktien handlas på Nasdaq under symbolen FB, men går även att handlas via en svensk depå i form av mini futures.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto