Home > Analys: Morgans Stanley konsolidering i upptrenden

Analys: Morgans Stanley konsolidering i upptrenden

Morgan Stanley är en amerikansk investmentbank, grundad 1935. Banken verkar globalt och har sitt högkvarter i New York. Företagets kunder är en bred grupp av företag, regeringar, finansiella institutioner och individer. Koncernen har 600 kontor i 33 länder, och personalstyrkan är cirka 45 000 man. Företaget rapporterar att det hanterar 779 miljarder dollar i tillgångar åt sina kunder.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående.

Morgan Stanley aktien har det senaste året handlats i ett större handelsintervall med bottnar mellan 11.50 $ – 12.50 $ samt toppnoteringar vid 19.50 $ och 21 $. Under sommaren 2012 bottnade aktien runt 12.50 $ denna botten testades framgångsrikt en dryg månad senare och var starten på en uppgångsfas som tagit aktien till som högts 18.50 $. De senaste tre månaders konsolidering mellan 16–18.50 $ liknar en potentiell flagformation vilket ger positiva signaler framöver om taket i flaggformationen bryts under ökad volym.

Den senaste månaden har en kortare upptrend bildats och aktien bröt för ett par dagar sedan ett smalt handelsintervall under ökad omsättning vilket utlöste en mindre köpsignal. Då aktien befinner sig in en kortare upptrend samt forcerat ett mindre motståndsområde pekar det mesta på att aktien fortsätter uppåt. Vi är positivt inställda till aktien så länge som den håller sig ovanför den korta upptrenden och på sikt räknar vi med att aktien kan komma att ta sig upp till det större kanaltaket runt 21 $.

Vi rekommenderar en positiv placering i aktien men vill gärna se en mindre rekyl ned till 17 $ för att testa utbrottsnivån för att på så sätt erhålla en fördelaktig ingångsnivå. En stop loss läggs förslagsvis under 16 $.

Morgan Stanley (Dagsdiagram)
Morgan Stanley (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto