Home > Analys: Morgans Stanley närmar sig prisobjektivet

Analys: Morgans Stanley närmar sig prisobjektivet

Morgan Stanley är en amerikansk investmentbank, grundad 1935. Banken verkar globalt och har sitt högkvarter i New York. Företagets kunder är en bred grupp av företag, regeringar, finansiella institutioner och individer. Koncernen har 600 kontor i 33 länder, och personalstyrkan är cirka 45 000 man. Företaget rapporterar att det hanterar 779 miljarder dollar i tillgångar åt sina kunder.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Vi har tidigare haft en positiv inställning till aktien då aktien uppvisade en potentiell flaggformation i konsolideringen mellan september och december 2012. Aktien har därefter forcerat taket i denna flaggformation och utlöst en köpsignal vilket har lett till en kraftig uppgång de senaste två månaderna. Prisobjektivet i denna flaggformation är skillnaden mellan lågpunkten på 12.30 $ inför flaggformationen och toppnoteringen i flaggformationen på 18.50 $ vilket ger en målkurs på runt 24.50 $. Aktien har som högst noterats i 23.77 $ i denna uppgång och det är sannolikt att prisobjektivet kommer att uppfyllas inom kort.

I ett större perspektiv har ett handelsintervall mellan 11.70 – 21.20 $ forcerats. Ett gap har bildats mellan 20.90 – 21.80 vilket kan vara ett breakaway gap vilket i sådana fall pekar på betydande uppsida framöver.

Morgan Stanley aktien handlas på Nasdaq börsen under symbol MS

Har man köpt vid utbrottet från flaggformationen rekommenderas att låsa in åtminstone en del av vinsten runt 24.50 $ vilket är prisobjektivet från flaggformationen. Än så länge har inga svaghetstecken visats, snare tvärtom och så länge som aktien håller sig ovanför 21.80 $, vilket är taket i det större handelsintervall som aktien nyligen lämnat, ser de ljust ur för aktien. Motstånd på ovansidan finns runt 24.40 samt 31 $.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto