Home > Analys: Motreaktion vid kanalgolvet i Nibe Industrier.

Analys: Motreaktion vid kanalgolvet i Nibe Industrier.

Nibe aktien har visat en positiv motreaktion vid stödet vid kanalgolvet i den långsiktigt stigande huvudtrenden, vilket skapar goda förutsättningar för ett test av tidigare toppnotering

Nibe aktien tillhör en av börsens stadigaste aktier efter börskrisen år 2008-09. Aktien har efter en lågpunkt år 2008 i princip hela tiden uppvisat en sekvens av stigande lågpunkter, ibland har lägsta noteringen testats vid ett senare tillfälle vilket resulterat i en något lägre lågpunkt men aktien har i samtliga fall kommit tillbaka och ångat vidare uppåt.

Aktien testade stödet vid kanalgolvet för två veckor sedan, marginellt ovanför tidigare botten, vilket ledde till en positiv köprespons. Detta indikerar att den stigande huvudtrenden är intakt och så länge som aktien på veckobasis inte signifikant stänger under 69kr är förväntan ett test av tidigare topp runt 90kr. Detta utgör såldes potentialen i ett köp på kort sikt.

Vi rekommenderar ett köp på rekyl i närheten av 72kr då man i detta fall kan placera stoppen mycket snävt förslagsvis vid en stängning under 70kr. Målkurs sätts till 89.50kr.

Skulle aktien däremot bryta mönstret av stigande lågpunkter, förväntas i första hand starten av en sidledes utveckling inför nya uppgångar på sikt. Bryts däremot 61kr signaleras en övergång till en fallande huvudtrend där första avstämningsnivå finns runt 51kr.

Aktien handlas under det långsiktigt stigande 40 veckors glidande medelvärde.

NIBE Industrier B
Entré köp 72kr Ticker NIBE B
Målkurs 89.50kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 70kr P/E 23.5
Senaste 72.35kr Direkt avk. 1.2%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NIBE B

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto