Home > Analys: MTG B i fallande trend men positiv underton

Analys: MTG B i fallande trend men positiv underton

Modern Times Group MTG AB, är ett medieföretag som ingår i Kinneviksfären och äger bland annat Viasat och därigenom TV3, Sportkanaler och TV1000 m.fl. Företaget har dotterbolag i flera europeiska länder, bland andra Norge, Danmark, Finland och Polen. Förutom Viasat äger MTG ett flertal radiostationer, bland andra RIX FM och Bandit Rock. Andra delar av MTG är Strix Television. Affärsområdet broadcasting är det överlägset största och står för 70,0 procent av koncernens sammanlagda inkomster. Området är uppdelat i delarna Fri-TV Skandinavien, Fri-TV Östeuropa och Betal-TV. Kanalerna sänds i huvudsak från London.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående.

MTG B aktien har tillhör är en av de svagare aktierna på Stockholmsbörsen och har tappat drygt 50 % av börsvärdet sedan toppen vid 538 kr i okt 2010. Aktien har utlöst två säljsignaler i nedgången där den senaste säljsignalen var en forcering av ett handelsområde mellan 370 till 280 kr på nedsidan i okt 2012. Aktien föll som lägst till 195 kr i denna säljsignal och har därefter handlats upp mot det tidigare stödet, numera motstånd vid 280 kr.

Trots att aktien nyligen misslyckats att forcera nedtrenden så finns det förutsättningar för en positiv kursutveckling, då delårsrapporten medförde en kraftig kurstegring under ökad volym. Ideal scenariot vore en fortsatt uppgång mot motståndet runt 280 kr nivån där aktien fortsätter handlas ett par veckors för att sedan bryta igenom med kraft.

Motstånd finns vid 280 samt 370 kr. Stöd finns vid 240 samt 195 kr.

Har man funderingar på att köpa aktien bör man vänta på att aktien forceras motståndet runt 280 kr med marginal vilket bekräftar en långsiktig vändning i aktien. Så länge som aktien håller sig över stödet vid 240 kr finns det goda förutsättningar för en kursuppgång.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto