Home > Analys: MTG B i fallande trend

Analys: MTG B i fallande trend

Modern Times Group MTG AB, är ett medieföretag som ingår i Kinneviksfären och äger bland annat Viasat och därigenom TV3, Sportkanaler och TV1000 m.fl. Företaget har dotterbolag i flera europeiska länder, bland andra Norge, Danmark, Finland och Polen. Förutom Viasat äger MTG ett flertal radiostationer, bland andra RIX FM och Bandit Rock. Andra delar av MTG är Strix Television. Affärsområdet broadcasting är det överlägset största och står för 70,0 procent av koncernens sammanlagda inkomster. Området är uppdelat i delarna Fri-TV Skandinavien, Fri-TV Östeuropa och Betal-TV. Kanalerna sänds i huvudsak från London.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande.

MTG B aktien har tillhör är en av de svagare aktierna på Stockholmsbörsen och har tappat drygt 50 % av börsvärdet sedan toppen vid 538 kr i okt 2010. Aktien har utlöst två säljsignaler i nedgången där den senaste säljsignalen var en forcering av ett handelsområde mellan 370 till 280 kr på nedsdan i okt 2012. Aktien föll som lägst till 195 kr i denna säljsignal och har därefter handlats upp mot det tidigare stödet, numera motstånd vid 280 kr.

 Aktien har misslyckats att forcera dels motståndet i form av den fallande trendlinjen samt botten av det tidigare handelintervallet vilket omvandlats till motstånd. Det ser således fortsatt negativt ut för aktien och det mest sannolika är fortsatta kursfall i aktien.  Så länge som aktien håller sig under 280 kr nivån är risken stor för ett test av den tidigare botten runt 195 kr.

Motstånd finns vid 280 samt 370 kr. Stöd finns vid 195 samt 110 kr.

Har man funderingar på att köpa aktien finns det betydligt starkare aktier att köpa och vi ser snarare en möjlighet att var med på fortsatta kursfall i aktien och rekommenderar däreför en blanking runt 275 kr med en målkurs på 195 kr och en stop loss på 285 kr.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto