Home > Analys: MTG B i kortsiktigt stigande trend.

Analys: MTG B i kortsiktigt stigande trend.

MTG B aktien tillhör en av de svagare aktierna på Stockholmsbörsen efter ett intensivt kursfall där aktien tappat hela 45 % från oktobertoppen 2013. Aktien var under oktober nere och testade intervallbotten där aktien visat på en kraftfull motreaktion och befinner sig nu i en starkt stigande trend på kort sikt.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

MTG B aktien har inte varit någon vidare placering på börsen då den utvecklats mycket svagt i jämförelse med börsen som helhet. De senaste åren har aktien visat en lågpunkt på 196 kr och en toppnotering på 367 kr. Aktien handlas i ett bredare handelsintervall där en placering främst lämpar sig för swing tradern som har en något kortare placeringshorisont samt avkastningskrav.

Under oktober vände aktien strax ovanför intervallbotten och har därefter visat styrketecken då aktien tagit ut swing highs och handlas i en kortsiktigt stigande trend mot den fallande huvudtrenden definierat som MA-200.

Potentialen på ovansidan är betydande, det är kanske så att aktien är på väg mot intervalltaket runt 367 kr? Detta kommer givetvis inte ske direkt och det finns ett flertal vägskäl/avstämnings nivåer som måste passeras för att aktien skall nå dit. Först upp är det fallande jämnviktsvärdet, MA-200 runt 270 kr, följt av motståndszonen runt 282, samt 316 kr.

Så länge som aktien handlas ovanför stödet i form av den kortsiktigt stigande trenden runt 237 kr är chanserna goda att detta scenario kommer att infrias. Bryts å andra sidan 237 kr indikeras svaghet och öppnar upp för vidare test av intervallbotten runt 199 kr.

Vi rekommenderar ett köp på rekyl, en idealisk ingångsnivå är i närheten av stödet vid den kortsiktigt stigande trenden runt 237 kr. En stoploss kan då placeras mycket snävt, förslagsvis under 228 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande Stöd finns vid 237 följt av 230 kr. Närmaste motstånd vid MA-200 runt 270 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol MTG B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto