Home > Analys: MTG B i närheten av stöd…

Analys: MTG B i närheten av stöd…

MTG B har inlett ett nytt konsolideringsintervall där stödet vid runt 276kr utgör en kortsiktig köpnivå mot 307kr. Så länge som aktien handlas ovanför 260kr är huvudtrenden positiv.

MTG B aktien bröt sig fri på ovansidan under december månad från ett bredare handelsintervall mellan 210kr och 259kr. Vid utbrottet ökade volymen markant vilket avspeglar ett underliggande starkt köptryck som tagit aktien förbi maj högsta runt 293kr vilket utlöst en ny köpsignal.

Aktien har därefter bildat ett nytt konsolideringsintervall mellan 276 och 307kr, en bra bit ovanför det förra intervallet vilket indikerar att ett högre jämviktspris blivit accepterat av marknaden. Så länge som taket i det förra handelsintervallet d.v.s. 260kr agerar som ett stöd vid eventuell svagare utveckling än förväntat är huvudtrenden positiv.

Den nuvarande rekylen är köpvärd framförallt vid vidare nedgång mot intervallbotten runt 276kr som förväntas hålla och leda till en ny köprusch mot 307kr. Om aktien i ett senare skede signifikant forcerar 315kr indikeras vidare uppgång mot tidigare toppar runt 355kr.

Då en stoploss kan placeras snävt vid fortsatt rekyl i förhållande till potentialen på ovansidan föreslås ett köp vid 276kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 270kr. Målkurs sätts till 306kr. På lång sikt är det först vid en passering av 365kr på ovansidan som ett test av all time highs vid 500kr är sannolikt.

Aktien handlas ovanför det stigande jämviktsvärdet MA 40 veckor.

MTG B
Entré köp 276kr Ticker MTG B
Målkurs 306kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 270kr P/E neg
Senaste 287.70kr Direkt avk. 4.2%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol MTG B.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto