Home > Analys: MTG B vid kortsiktig köpnivå.

Analys: MTG B vid kortsiktig köpnivå.

MTG B aktiens långsiktigt stigande trend har övergått till en sidledes rörelse mellan 282 kr och 315 kr. För den kortsiktiga aktören finns det goda köpmöjligheter då aktien återigen är i närheten av det potentiella stödet vid tidigare bottnar runt 282 kr.

MTG B aktien har handlats i en stigande trendkanal sedan november 2012. Kanaltaket har agerat som begränsningslinje för vidare uppgång och kanalgolvet har fungerat som stöd vid kursfall.  Ett ofta förekommande fenomen är en akties utbrott genom kanaltaket, ett så kallat ”overshooting”, vilket indikerar extra ordinär styrka och är ett positivt tecken så länge aktien håller sig ovanför kanaltaket.

En eventuell återgång till den tidigare trendkanalen indikerar att köptrycket inte var av bestående karaktär vilket ofta resulterar i en snabb nedgång accelererad av dem som köpte i sista stund och timing mässigt kom in helt fel från början. Detta var precis vad som hände i MTG B aktien under november månad och efter en kort motreaktion vid stödet vid kanalgolvet i december bröt aktien med kraft den långsiktigt stigande trenden.

Aktiens kursutveckling har sedan trendbrottet har övergått till en sidledes handel där ett stöd byggts upp runt 282 kr och ett motstånd runt 315 kr. Goda affärsmöjligheter uppstår främst för den kortsiktige spekulanten i närheten av det potentiella stödet för en rörelse upp mot 315 kr nivån.

För den långsiktiga investeraren är det klokast att avvakta då aktien testat stödet ett flertal gånger, där vidare test försvagar stödet ytterligare. Aktien respekterar dessutom det långsiktigt sidåtgående medelvärdet som en tydlig motståndsnivå som hinder för vidare uppgång.

Bryts stödet förväntas en nedgång till i första hand 260 kr nivån. Skulle aktien mot förmodan etablera sig ovanför 315 kr förväntas ett test av motståndet runt 335 kr.

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är sidåtgående. Den korta trenden i form av 8 veckorss glidande medelvärde är sidåtgående. Stöd finns runt 282 följt av 260 kr. Motstånd finns runt 315 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol MTG B

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto