Home > Analys: Närmaste dagarna avgörande för Elekta.

Analys: Närmaste dagarna avgörande för Elekta.

Elekta aktien har lyckats forcera det fallande MA 200 som varit ett starkt motstånd på ovansidan vilket ger positiva signaler.  Så länge som aktien håller sig ovanför 81.80 kr är den positiva bilden intakt.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Elekta aktien har varit en favorit bland blankningsaktörerna vilket varit gynnsamt då aktien handlats i en fallande trend och tydligt respekterat motståndet i form av det fallande jämviktsvärdet MA 200. Aktien bröt MA 200 under oktober 2013 efter att uppvisat en mindre dubbeltopp runt 115 kr.

Under nedgången har aktien testat motståndet, MA 200 underifrån, ett par gånger vilket resulterat i kursfall kort därefter. Detta mönster bröts förra veckan då aktien efter en mindre rekyl vid MA 200 bröt igenom detta med kraft.

Läget har därmed ljusnat rejält och vore det inte för fredagens vändnings candlestick i form av en ”shooting star” skulle den tekniska bilden varit enhälligt positiv. Vi får avvakta i hur aktien behandlar ett test av MA 200 som omvandlats till ett stöd.

Huvudscenariot är en återgång till den stigande trenden efter ett test av 82 kr ovanifrån.

Skulle det å andra sidan visa sig att stödet runt 82 kr ger vika har risken för ett falskt utbrott ökat markant och vi får då sikta in oss på ett test av nästa stöd runt 73 kr.

Vi rekommenderar ett mindre köp runt 82 kr då potentialen vid ett framgångsrikt test av stödet är betydande. Vi placerar nödutgången till 78 kr och sätter målkursen konservativt till 95 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt sidåtgående 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns runt 82 kr. Närmaste motstånd finns vid 91 följt av 95 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol EKTA B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto