Home > Analys: Nasdaq Composite i uppåtriktad trend, men..

Analys: Nasdaq Composite i uppåtriktad trend, men..

Nasdaq Composite Index, det amerikanska indexet för teknologi- och tillväxtaktier, har i år gått upp med 15,9%. Detta att jämföra med vårt svenska OMXS30 som gått upp med 8,7%.

Den långa trenden, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är uppåtriktad. Även den korta trenden ligger i en uppgångsfas.

Vi skrev i vår analys av Nasdaq Composite Index den 24 juli att vi rekommenderade köp i stödområdet kring 2 800-2 860.

Nasdaq Composite var sedan nere på 2 839,8 som lägst för att sedan vända uppåt till som högst 3 028,6. Indexet stängde i går på 3 018,64.

I och med detta så har också indexet fått nya köpsignaler när det etablerat sig över motståndsnivån vid ca 3 000.

Det ser nu ut som om indexet ska upp och testa det viktiga motståndsområdet kring 3 085-3 134.

Viss tveksamhet till en sådan utveckling kan man emellertid iakttaga då indexet har en trendlinje som ger ett visst motstånd redan vid dryga 3 030.

Vi börjar nu också komma in en säsongsmässigt svag period.

Stochastic-indikatorn visar att indexet är relativt överköpt vilket också manar till en viss försiktighet.

Nasdaq Composite har en stödnivå redan vid ca 3 000. Stänger indexet under 3 000 kan det sedan komma att testa den viktiga stödnivåer vid ca 2 940 och kanske även den vid ca 2 800-2 860 området.

Vi har tidigare rekommenderat att man ska köpa indexet på nedåtriktade rekyler. Vi vill nu mana till viss försiktighet med ett sådant agerande. Uppsidan från nuvarande nivåer ser nämligen relativt osäker och begränsad ut.

Snarare skulle vi vilja rekommendera vinsthemtagning på uppgångar till motståndsnivåerna strax ovanför nuvarande nivåer. Sätt gärna också en tajt stop loss på innehav relaterade till indexet.

Skulle indexet göra en rekyl ned till stödnivån vid ca 2 940 kan i och för sig försiktiga köp göras med en tajt stop loss. Vi rekommenderar då emellertid en extra disciplinerad stop loss hantering.

Risken är nämligen inte helt försumbar att en sådan nedgång är starten på en större nedåtgående rörelse.

NASDAQ Composite (Dagsdiagram)
NASDAQ Composite (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.