Home > Analys: Nasdaq fortsätter sin resa söderut

Analys: Nasdaq fortsätter sin resa söderut

Nasdaq Composite Index har fått ett stort antal säljsignaler den senaste tiden. Indexet ligger nu och balanserar på ett stöd vid ca 3000. Vårt primära mål för denna nedgångsfas ligger dock kring ca 2850.

Nasdaq Composite Index har fått en serie säljsignaler i oktober. Vi har också tidigare, till exempel i vår analys av Nasdag Composite Index den 10 oktober, skrivit om dessa säljsignaler. Så den senaste tidens nedgångar kommer förhoppningsvis inte som någon större överraskning för en regelbunden läsare av våra analyser.

I fredags fick indexet ytterliggare en stark säljsignal när det stängde under det viktiga stödet vid ca 3040. Indexet har nu gått ner med 6,0% räknat från årshögstanivån på 3196,9 den 21 september till fredagens stängningsnivå på 3005,57.

Skulle Nasdaq Composite Index nu även etablera sig under den viktiga stödnivån vid ca 3000, som den nu står och balanserar på, så får indexet en ny stark säljsignal. Det finns då en uppenbar risk för fortsatt kraftiga nedgångar. Det viktigaste stödet under 3000 finns först vid ca 2726.

Formationens storlek som indexet fått säljsignal ur indikerar däremot på en nedgångspotential till ca 2850. Det skulle innebära en nedgång på ca 5% från fredagens stängningskurs. Vårt primära målområde för denna nedgångsfas blir därför ca 2850 och vårt sekundära ca 2726-2750.

Intressant nog så indikerar Stochastic-indikatorn att indexet inte är översålt ännu. Trots de stora nedgångarna. Detta kan innebära att stödet vid ca 3000 kan komma att utmanas ganska omgående.

Den långa trenden, som vi definierar efter lutningen på 200 dagars medeltalskurvan är dock fortfarande uppåtriktad. Däremot har den korta trenden varit på väg nedåt sedan i början av månaden.

Vi fortsätter därför att rekommendera blankning av Nasdaq Composite Index på eventuella uppgångar.  Indexet har nu en stark motståndsnivå vid ca 3040. Skulle indexet rekylera upp dit kan det innebära ett mycket intressant blankningsläge.

Blankar man i närheten av 3040 kan man använda sig av en stop loss om indexet stänger över 3 040, alternativt 3 085 eller 3 115. Allt beroende på var och ens riskpreferens. Flytta sedan ner stop lossen allteftersom positionen visar mer och mer vinst.

Följer man en mer kortsiktig strategi kan man sikta sedan på en nedgångar till ca 3000. Har man istället en något längre placeringshorisont kan man sikta på nedgångar till i första hand ca 2850, och i andra hand till ca 2726-2750.

Analys Nasdaq
Nasdaq (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto