Home > Analys: Naturgas vid stödnivå

Analys: Naturgas vid stödnivå

Naturgas är en naturligt förekommande kolvätegasblandning bestående främst av metan, med andra kolväten, koldioxid, kväve och svavelväte.  Naturgas är en viktig energikälla för uppvärmning och el. Den används också som bränsle för fordon och som en kemisk råvara vid tillverkning av plaster och andra kommersiellt viktiga organiska kemikalier. Naturgas finns i djupa underjordiska naturliga klippformationer eller i samband med andra kolväten reservoarer i kol sängar och som metan klatrater.  UNG är en börshandlad fond som avser att följa utvecklingen för naturgas. Fonden investerar i närliggande terminskontrakt som handlas på Nymex.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande

Naturgas har handlats i en starkt fallande trend under drygt fyra års tid. Det senaste halvåret har det långsiktiga glidande medelvärdet planat ut vilket indikerar ett avtagande momentum på nedsidan och därmed finns förutsättningar för en långsiktig trendvändning. Naturgas gjorde en botten på 14.56 $ i april månad i år och handlas för närvarande i en stigande trendkanal.

Inom denna trendkanal ligger UNG i en kortare fallande trend där UNG tappat nästan 20 % från toppnoteringar runt 23 $. UNG är därmed översålt i det korta perspektivet. Kombinationen av ett översålt läge vid en stödnivå bör innebära åtminstone en kortsiktig mot rekyl. Lyckas UNG ta sig förbi den korta nedtrenden vid 20 $ finns det potential för en rörelse mot kanal taket vid 25.50 $

Vi rekommenderar ett köp av halva det planerade innehavt runt 18.90 $ och köper andra halvan om nedtrenden vid 20 $ forceras framöver. En stop loss placeras förslagsvis vid 18.20 $. Visar det sig i ett senare skede att stödet ger vika finns det risk att UNG är på väg att testa april botten vid 14.56 $.

Naturgas UNG (Dagsdiagram)
Naturgas UNG (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto