Home > Analys: NCC B har stark köpsignal på gång

Analys: NCC B har stark köpsignal på gång

Byggbolaget NCCs B-aktie har hittillis i år, räknat på kursen i skrivande stund på 131 gått upp med 8,3%. Detta att jämföra med utvecklingen för OMXS30 som gått upp med 3,7%.

Vi har i en tidigare analys av NCC B den 30 mars rekommenderat blankning av aktien. Detta sedan aktien fått en säljsignal när den gick under stödnivån vid 146 kr. Kursen låg vid analystillfället kring 141 kr.

Efter det gick NCC B ner till som lägst 110,3 kr den 14 juni efter att ha fått ytterliggare ett stort antal säljsignaler. Se kursdiagrammet nedan.

Nu har emellertid läget för NCC B börjat se betydligt bättre. Aktien har redan fått vissa mindre köpsignaler när kursen gått över motstånden vid ca 120 kr och ca 122 kr.

NCC B är nu dessutom på gång att få betydligt kraftfullare köpsignal. Detta sker om aktien kan stänga över motståndsnivån vid ca 128 kr. I och med att kursen alltså i skrivande stund ligger på 131 kr så ser det ganska hoppfullt ut för detta.

Köpsignalen kommer i så fall både genom att en nedåtgående trendlinje bryts och att kursen bryter upp ur en upp- och nedvänd huvudskuldra-formation.

Formationen indikerar att NCC B ska kunna gå upp till minst ca 146 kr. Vid 146 kr har dessutom aktien ett motståndsområde sedan gammalt, så detta får bli vår målkurs.

Skulle sedan NCC B också orka över 146 kr har aktien ett starkt motståndsområde vid ca 152 kr som kan komma att testas.

NCC B har de närmaste stödnivåerna kring ca 126-128 kr, ca 122 kr, ca 120 kr. Under det ligger de viktigaste stöden kring ca 110 kr och ca 95 kr.

Den långa trenden, lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är uppåtriktad. Även den korta trenden är uppåtriktad sedan i början av juli.

Stochastic-indikatorn är uppe på höga nivåer. Detta visar på att aktien är överköpt. En aktie kan dock vara överköpt en längre tid om den kommit in i en stark trend så detta är emellertid ingen säljsignal i sig självt.

Däremot kanske vi i och med detta lättare kan få en nedåtrekyl till, säg ca 126-128 kr, som kan uttnyttjas till att köpa in aktien.

Stänger NCC B över motståndet vid ca 128 kr skulle en strategi kunna vara att köpa in aktien på eventuella nedåtriktade rekyler. Sikta på uppgångar till ca 146 kr.

Stop loss om aktien stänger under 120 kr. Flytta upp stop lossen allt eftersom positionen visar mer och mer vinst.

NCC B (Dagsdiagram)
NCC B (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.