Home > Analys: NCC B fortsatt nedgång efter gap täckning…?

Analys: NCC B fortsatt nedgång efter gap täckning…?

NCC AB är ett bygg- och fastighetsföretag. NCC:s huvudsakliga verksamhet bedrivs i Norden, men bolaget har även verksamhet i Tyskland och Baltikum. Koncernkontoret återfinns i Solna. Tomas Billing är styrelseordförande i NCC-koncernen. Den 13 april 2011 tillträdde Peter Wågström tjänsten som VD och koncernchef, efter Olle Ehrlén som tillträdde tjänsten den 12 februari 2007.

Aktien handlas under det långsiktiga 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Stöd finns vid 142, 132 samt 126 kr. Motstånd vid 158 samt 171 kr.

NCC B aktien har sedan början av 2012 handlats i en svagt stigande trendkanal med bottnar mellan 110 – 118 kr och toppar vid 151 samt 171 kr. Aktien har nyligen lämnat övre delen av denna trendkanal och har handlats ned kraftigt sedan mars månad. Likt april 2012 har ett större gap bildats i diagrammet vilket är på väg att täckas igen och det är sannolikt att aktien åter faller ned mot i första hand stödet runt 132 kr efter att gapet täcks. Stödet runt 132 kr betraktas som starkt men skulle detta brytas är det sannolikt att kanalbotten runt 126 kr stoppar kursfallet och vänder trenden.

Vi ser en möjlighet för en blankning om aktien skulle lyckas att täcka gapet vid 158 kr. Målkursen i denna blankning blir stödet runt 132 kr. En stop loss placeras förslagsvis runt 164 kr.

Skulle aktien fortsätta signifikant uppåt efter att gapet täcks sönderslås i viss mån det negativa scenariot men motståndet vid kanaltaket runt 170 kr ligger som en våt filt för vidare uppgångar.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NCC B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto