Home > Analys: NCC B i avsmalnande konsolidering

Analys: NCC B i avsmalnande konsolidering

NCC AB är ett bygg- och fastighetsföretag. NCC:s huvudsakliga verksamhet bedrivs i Norden, men bolaget har även verksamhet i Tyskland och Baltikum. Koncernkontoret återfinns i Solna. Tomas Billing är styrelseordförande i NCC-koncernen. Den 13 april 2011 tillträdde Peter Wågström tjänsten som VD och koncernchef, efter Olle Ehrlén som tillträdde tjänsten den 12 februari 2007.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande

Stöd finns 133, 126 samt 115 kr. Motstånd vid 170 samt 185 kr.

NCCB aktien har stigit kraftigt från botten noteringen vid 90 kr i aug 2011 till som högst 171 kr i mar 2013. En köpsignal utlöstes i dec 2012 då aktien passerade taket i en mindre konsolidering mellan 110 och 133 kr vilket ledde till en stark uppgångsperiod mot tidigare toppen vid 185 kr. Aktien orkade dock endast till 171 kr innan det var dags för en rekyl som än så länge inte är något mer än en sedvanlig vinsthemtagning efter en stark uppgångsperiod.

På nedsidan finns ett flertal stödnivåer som bör fånga upp aktien och leda till en ny uppgångsperiod för aktien. Närmaste stöd finns vid 133 kr vilket är ett tidigare motstånd, skulle detta vika finns ett trendlinje stöd vid 126 kr.

I ett större perspektiv har en symmetrisk triangelformation bildats de senaste två åren där säljarna kommit in på lägre nivåer samtidigt som köparna varit villiga att betala högre priser. Ett utbrott från denna formation leder sannolikt till en större rörelse. Nivåer på nedsidan för en säljsignal är kurser understigande 126 kr, för köpsignal är kurser överstigande 171 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NCC B

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto