Home > Analys: NCC skenar

Analys: NCC skenar

NCC B har gått mycket starkt på börsen de senaste månaderna. Från bottennivån vid 116 kr den 26 oktober har aktien gått upp med 44,9 procent, räknat på kursen i skrivande stund på 168 kr. I år är uppgången 23,3 procent.

NCC B har under uppgången fått flera köpsignaler. Den senaste lite kraftiga köpsignalen kom när aktien etablerade sig över 2012 års toppnivå kring ca 152 kr. De närmaste starka motståndsnivåerna ligger vid ca 185-187 kr. Motstånden kommer från dels toppen vid 185,5 kr den 8 april 2011 och dels från ett antal toppar vid 186-187 kr i augusti-oktober 2007.

Både den långa trenden, som vi definierar efter lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, och den korta trenden, lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, är uppåtriktade.

Handelsvolymsambanden ser också relativt bra ut för aktien. Till skillnad för läget hos börsen generellt sett. Handelsvolymen under aktiens uppgångsdagarna är nämligen ofta klart större än den under nedgångsdagarna. Det signalerar att det är en hel del långsiktiga och kapitalstarka aktörer som är inne och köper aktier i NCC B vilket drar ner risken i aktien.

Stochastic-indikatorn ligger dock på höga nivåer och visar därmed på att aktien är tydligt överköpt. Det är emellertid ingen säljsignal i sig själv då en aktie kan fortsätta att vara överlköpt en längre tid om den kommit in i en stark trend.

Hur ska man då agera i en sådan här skenande aktie? Ett förslag är att köpa aktien vid rekyler ned till i närheten av olika stödnivåer. Då kan man nämligen sätta en stop loss alldeles under stödnivån och på så sätt få en bra risk-reward situation. Det viktiga är nämligen att hela tiden försöka hitta lägen där vinstpotentialen är så stor som möjligt i förhållande till den förlustrisk man tar på sig.

NCC B har en brant stigande trendlinje som i dagsläget ger stöd vid ca 165 kr. Aktien hade också en tillfällig topp vid 164,7 kr den 13 februari. Därför skulle ett köp kunna göras så nära 165 kr som möjligt. Stop loss om aktien stänger under 164 kr. Sikta på uppgångar till ca 185-187 kr.

En annan variant är att avvakta om aktien kan göra en något större rekyl. Aktien skulle kanske kunna göra en rekyl ned till ca 150 kr? Vid ca 152 kr och ca 147 kr har aktien horisontella stödnivåer. Det finns också en trendlinje (dock bara två beröringspunkter än så länge på den) som i dagsläget ligger vid ca 148 kr som också ger visst stöd i det området. Så länge som eventuella rekyler sker under relativt uppgångsdagarna blygsamma handelsvolymer kan de ses som bra köptillfällen. Sätt dock en stop loss om aktien stänger under närmaste lite viktigare stödnivå.

Så till exempel, skulle NCC B rekylera ner till ca 150-152 kr under en relativt låg handelsaktivitet skulle man kunna köpa aktien där. Sätt då en stop loss om aktien stänger under stödet vid ca 147 kr. Flytta också upp stop lossen allt efter som positionen visar mer och mer vinst.

Sikta sedan på uppgångar till först och främst årshögsta nivån som varit dittills under år 2013. I andra hand kan man sikta på 185-187 kr området.

Analys NCC
NCC Daily (Källa TP Trader)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto