Home > Analys: Nedgång i Electrolux skapar attraktivt köpläge

Analys: Nedgång i Electrolux skapar attraktivt köpläge

Electrolux-aktien har fallit tillbaka i bakgrund av att aktien fått en rad sänkta riktkurser av analyshusen efter förra veckans kapitalmarknadsdag och de modesta utsikter som uttalades där. Nu spjärnar det emot på nedsidan vid ett teknisk stödområde vid ca 150 kr och vi ser indikationer på en uppstuds.

På tisdagen visade AHAM-statistik att leveranserna av de sex största vitvarukategorierna ökade med 7,1 procent i oktober jämfört med för ett år sedan. Aktien tog därmed igen något av det den tappat jämfört med index, cirka 5 procentenheter, sedan förra veckans kapitalmarknadsdag och de modesta utsikter som uttalades där.

Segmenten Electric cooking och Gas cooking (spis/ugn) steg 8,0 procent medan Food Preservation (kyl/frys) steg med 9,3 procent under oktober. De viktigaste produkterna i dessa segment (spis/ugn/kyl/frys) står för cirka 70 procent av omsättning i Electrolux affärsområde Vitvaror Nordamerika.

Trendbilden för aktien är fallande med lägre toppar och bottnar sedan sommaren 2013. Den medellånga trenden som representeras av det glidande medelvärdet på 100 dagar (grön linje) bekräftar den dalande trenden.

I torsdags var aktien ner och testade det tekniska stödområdet vid ca 150 kr där aktien tidigare vänt. Den långa svansen på nedsidan av torsdagens kursstapel visade att köparna eliminerade en stor del av det säljtryck som pressat.

Studerar vi RSI-indikatorn för Electrolux noterar vi en positiv divergens som flaggar om att en avtagande nedgångstakt eller trendvändning kan ligga i faggorna.

För den kortsiktiga spekulativa aktören som kan tänka sig gå emot den fallande trenden kan köp göras med vinstmål på 175 kr där stop loss föreslås placeras vid 148 kr.

Electrolux (daily)
Electrolux (daily)

Läs mer om våra tekniska indikatorer

RSI – en klassisk momentumindikator som är ett ”måste” i swingtrading
MACD – teknisk indikator som passar väl i trender
Glidande medelvärden – eftersläpande indikator som filtrerar bort brus

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.