Home > Analys: Nedgång påbörjad i Medivir.

Analys: Nedgång påbörjad i Medivir.

Medivir aktien har under maj månad exploderat på ovansidan efter ett utbrott från en mindre kraftansamlingsfas. Aktien har därefter bildat en vändnings candlestick i form av en ”shooting star” under kraftigt ökad omsättning, vilket ger tydliga varningssignaler, speciellt med tanke på att aktien handlas i närheten av historiska motståndsnivåer. Vi rekommenderar sälj.

Medivir aktien är en mycket volatil aktie som haft extrema kurskast i en svagt stigande trend sedan lågpunkten runt 52 kr från feb 2012. Aktien har återigen visat på en extrem rörelse på ovansidan och likt tidigare kurstegringar som varit kortlivade finns det inget i dagsläget som talar för att det senaste utbrottet kommer bli långvarigt. Snarare tvärtom då aktien hade årets högsta omsättningsdag men stängde på dagslägsta, ett tydligt tecken på distribution från starka till svaga innehavare i aktien, vilket ofta sker i samband med positivt nyhetsflöde.

Att dessutom aktien är i närheten av historiska motståndsnivåer och bildade en vändnings-candlestick form av en ”Shooting Star” talar det mesta för att det är ett optimalt läge att plocka hem vinsten.

För den kortsiktige aktören kan det även bli tal om blankning, vid upprekyl mot 143 kr, då risken på ovansidan jämfört med potentialen för ett kursfall ned mot stödet runt 120 kr ger en attraktiv risk kontra potential. En stoploss placeras förslagsvis ovanför högsta i shooting star formation det vill säga ovanför 148 kr. Målkurs sätts konservativt till 125 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Stöd finns runt 120 kr. Motstånd vid 147.30 samt runt 150 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol MVIR B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto