Home > Analys: Nedgången över i Orexo!

Analys: Nedgången över i Orexo!

Orexo aktien har tagit ett rejält kliv uppåt i samband med positivt nyhetsflöde. Tekniskt sett bildades en bullish engulfing candlestick runt en avgörande stödnivå vilket ger indikationer om en begynnande trendvändning.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Orexo är ett specialistläkemedelsbolag med kommersiell verksamhet i USA och FoU i Sverige. Bolaget utvecklar förbättrade läkemedel baserade på egen drug delivery-teknologi. Orexo ansvarar för kommersialiseringen av den egna produkten Zubsolv® för behandling av opiatberoende på den amerikanska marknaden

Orexo aktien handlas inom i en starkt fallande huvudtrend där aktiens kurspendlingar navigerar inom en vidgande fallande trendkanal. Likt en normal trendkanal agerar den undre begränsningslinjen som stöd och den övre som motstånd. Sedan början av året har aktiens kursfall accelererat på nedsidan vilket tagit aktien ned mot denna undre begränsningslinje, där aktien visat tecken på en motreaktion, då en hammer candlestick bildats åtföljt av en bullish engulfing candlestick förra veckan.

Skälet, förutom den tekniskt sett naturliga vändningsnivån… sägs vara nya regler i USA för att utöka tillgången till behandling av opiatberoende vilket skulle vara mycket positivt för Orexo och flaggskeppsprodukten Zubsols. Detta är således den fundamentala ”trigger” som kan påbörja en större återhämtning i aktien. Uppgången under fredagen forcerade motståndet vid 50 samt 53.50 kr vilket omvandlats till stöd vid eventuell rekyl framöver.

Långsiktigt finns det god potential för vidare uppgång mot det långsiktiga jämviktsvärdet runt 99 kr.

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är fallande. Den korta trenden i form av 8 veckors glidande medelvärde är starkt fallande. Närmaste motstånd finns vid 77.50, 86 samt 95 kr. Närmaste stöd runt 50 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ORX.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto