Home > Analys: Nedgången över i Swedish Match?

Analys: Nedgången över i Swedish Match?

Swedish Match har visat positiva signaler efter en rekyl på 79 % av den tidigare upp swingen vilket öppnar upp för vidare uppgång mot 425kr i första hand.

Swedish match aktien uppvisade en acceleration av den stigande huvudtrenden under första halvan av 2018 vilket gjorde att aktien handlades på en mycket sträckt nivå i jämförelse med det långsiktiga jämviktsvärdet i form av MA 40 veckor. Denna överköpthet har helt neutraliserats med det kraftfulla raset det senaste halvåret och har gjort att aktien är översåld med samma jämförelsemått. Detta gör aktien intressant för en motreaktion upp för en avstämning av MA 40 veckor underifrån i första hand.

Tekniskt sett uppvisade aktien förra veckan en stor grön candlestick under kraftigt stigande omsättning vilket är en signifikant positiv utveckling då det förefaller att utbrottet ned genom swing punkten vid 357kr var ett falskt utbrott på nedsidan.  Så länge som aktien handlas ovanför 362kr på veckobasis är förutsättningarna mycket goda för fortsatt uppgång mot 425kr i första hand.

Den kortsiktige aktören kan förslagsvis agera för fortsatt uppgång så länge som stödet runt 362kr håller på veckobasis. Flytta sedan upp denna stop loss allt eftersom aktien rör sig vidare uppåt.

Aktien handlas på ett mycket sträckt läge under det långsiktigt sidåtgående 40 veckors glidande medelvärde.

Swedish Match
Stöd 362-372 Ticker SWMA
Motstånd 416,425,430,438kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 356 P/E 19
Senaste 392.80kr Direkt avk. 4.1%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SWMA.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto