Home > Analys: Negativ rapport reaktion skapar köpläge i Assa Abloy.

Analys: Negativ rapport reaktion skapar köpläge i Assa Abloy.

Assa Abloy aktien föll kraftig under fredagen i samband med att bolagets presenterade sin delårsrapport. Detta har tagit aktien i närheten av den naturliga vändningsnivån vid kanalgolvet, vilket skapar ett köpläge. 

Assa Abloy aktien handlas inom en långsiktigt stigande huvudtrend där aktien visat en sidåtgående rörelse sedan drygt 18 månader tillbaka. Aktien misslyckades att få fotfäste på ovansidan i mitten av augusti i samband med ett test av tidigare toppnotering. Detta har lett till en försvagning som accelererade under fredagen i samband med att aktien visade delårsresultat… där siffrorna var marginellt sämre än vad analytiker kåren hade de förväntat sig.

Tekniskt sett var nedgången en positiv utveckling då aktien kommit allt närmare den naturliga vändningsnivån vid kanalgolvet, vilket skapar ett köpläge med attraktiv risk i förhållande till uppgångspotential.

Stödet vid kanalgolvet runt 161kr sammanfaller med tidigare bottnar vilket gör denna nivå extra intressant. Huvudscenariot är att aktien vänder uppåt efter en marginell forcering av stödet, för att utröna att det inte finns en bestående säljkraft därunder.

Vi ser ett test av stödet vid kanalbotten som ett köpläge. Vi rekommenderar ett köp vid 161 kr inför en förmodad uppgång mot 177 kr i första hand, och på sikt ett test av tidigare toppnoteringar. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 156kr.

Assa Abloy
Entré köp 161kr Ticker ASSA B
Målkurs 177kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 156kr P/E 23.3
Senaste 165.90kr Direkt avk. 1.6%

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är sidåtgående.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ASSA B.

Dagsdiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto