Home > Analys: Negativ vändning nedåt men positiv underton i Elekta.

Analys: Negativ vändning nedåt men positiv underton i Elekta.

Elekta aktien har nyligen avvisat kanaltaket i den fallande huvudtrenden vilket signalerar starten av en rekyl där närmaste stöd finns runt 65 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Elekta aktien tillhör en av de svagare aktierna på Stockholmsbörsen då aktien handlas i en fallande huvudtrend. Det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckors, har sedan början av 2014 handlats i en starkt negativ trend vilket indikerar i bästa fall, ett behov av en bottenfas för att möjliggöra en större återhämtning. Scenariot om en återhämtning och en potentiell framtida trendvändning understödjs av utbrottet från en dubbelbottenformation i mitten av oktober.

Än så länge handlas aktien fortfarande i en väl definierad fallande trendkanal där aktien var uppe och testade motståndet vid kanaltaket i december, vilket kraftigt avvisades. Detta ger kortsiktiga svaghetstecken där närmaste stöd finns runt 65 kr i den kortsiktigt stigande trendkanalen.

Vi har tillsvidare en avvaktande inställning till aktien och avvaktar en etablering ovanför 75 kr för att stärka scenariot om en starten av en större återhämtning. Skulle aktien forcera stödet runt 65 kr är detta ett svaghetstecken då aktien brutit den kortsiktigt stigande trenden vilket öppnar upp för vidare nedgång mot 60 följt av 55 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol EKTA B.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto