Home > Analys: Negativa signaler i Getinge efter misslyckat genombrott av MA 200.

Analys: Negativa signaler i Getinge efter misslyckat genombrott av MA 200.

Getinge aktien befinner sig i en fallande huvudtrend efter en rad vinstvarningar de senaste åren. Aktien har misslyckats att forcera MA 200 vilket ökat risken för en svag utveckling mot i första hand en tidigare botten vid 162 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Getinge aktien har varit en riktig förlorare efter en rad med vinstvarningar de senaste åren. Initialt ledde vinstvarningarna till en kraftig utförsäljning under kort tid varvid aktien snabbt återhämtade kursfallet. Detta mönster bröts under mars 2014 då bolaget kom med ytterligare en vinstvarning, detta blev för mycket för investerar kollektivet som svarade med ett kursfall på drygt 20 % under dagen.

Aktien har därefter handlats i en fallande huvudtrend, där 200 kr utgör en viktig referensnivå som måste forceras för att den tekniska bilden skall vändas till positiv.

I slutet av december var aktien uppe och testade motståndet i form av det fallande MA 200 där aktien efter en marginell forcering föll tillbaka, detta ger negativa signaler som bekräftades av ytterligare ett misslyckat genombrottsförsök den 12 jan. Vi har i analys den 8 jan rekommenderat en blankning runt motståndet vid 177 kr och ser fortsatt kursfall som det mest troliga scenariot, speciellt med tanke på det negativa volym mönster aktien visat den senaste tiden.

Vi upprepar blanknings förslaget, men flyttar ned ingångsnivån med 1 kr till 176 kr. En stoploss placeras förslagsvis ovanför 182 kr. Målkurs sätts konservativt till 162 kr.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Närmaste stöd finns vid 162 följt av 147 kr. Motstånd runt 182 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol GETI B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto