Home > Analys: Negativa signaler i Volvo B…

Analys: Negativa signaler i Volvo B…

Volvo B aktien har efter bildandet av en spinning top candlestick, vänt ned genom det långsiktigt fallande MA 200. Närmaste stöd finns runt 83 följt av 80.50 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Volvo B aktien har haft en medioker utveckling på börsen under en längre tid då aktien varit fastlåst sedan 2010 inom intervallet 60 till 120 kr. Aktien handlas dessutom en bra bit under toppen från 2007 vilket är en stark indikation på att aktien är en långsiktigt svag aktie med reducerad uppgångspotential tills intervall taket bryts på ovansidan.

Aktien har efter en toppnotering på 95 kr i november 2015 bildat en mindre dubbelbotten formation under januari vid 72.50 kr, vilket lett till förnyad köpkraft som tagit aktien upp för ett test av det långsiktigt fallande MA 200. Efter en initial forcering av detta på ovansidan bildades en potentiell vändnings candlestick i form av en spinning top. Under gårdagen bekräftades en vändning genom att aktien återigen handlades under kanaltaket och under MA 200.

Detta är ett tydligt svaghetstecken som öppnar upp för vidare nedgång mot 83 följt av 80.50 kr.

Eventuellt återtest av MA 200 runt 88.50 kr utgör en attraktiv blankningsnivå då en stoploss kan placeras snävt, förslagsvis vid en en stängning ovanför 91.50 kr. Målkurs sätts konservativt till 80.50 kr.

Skulle aktien mot förmodan visa styrka genom att stänga ovanför 90.70 kr är det först vid en passering av 95 kr på ovansidan som läget börjar ljusna.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol VOLV B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto