Home > Analys: NetEnt B närmar sig stöd…

Analys: NetEnt B närmar sig stöd…

NetEnt B har rekylerat kraftigt de senaste månaderna vilket skapar ett köpläge då aktien kommit ned i närheten av stödet vid intervallbotten från de senaste två åren.

NetEnt B långsiktigt stigande huvudtrend har sedan mitten av 2015 planat ut inom ett sidledes handelsintervall mellan 57 och 92kr. Inom konsolideringen uppvisar aktien en sekvens av stigande lågpunkter vilket indikerar underliggande styrka inom kraftansamlingsfasen. Så länge som stödet vid 64kr avvisas på veckobasis d.v.s. aktien tillåts att handlas därunder för att under veckans slut stänga därovan är förutsättningarna goda för en återhämtning mot i första hand 75kr.

Då kursfallet de senaste veckorna har gjort att aktien blivit översåld är oddsen goda att ytterligare försvagning leder till en motreaktion, då aktien kommit ned i närheten av undre delen av handelsintervallet det senaste två åren.

Vi ser en möjlighet för ett köp på 64kr då en stoploss kan placeras snävt i förhållande till potentialen i en motreaktion mot i första hand 75kr. Forceras detta motstånd finns nästa avstämningsnivå på ovansidan vid 79.50 följt av all time highs.

Skulle å andra sidan aktien visa mer svaghet än förväntat genom stänga signifikant under 64kr på veckobasis finns stöd vid 61 följt av 57kr.

Aktien handlas ovanför det långsiktigt stigande jämviktsvärdet, MA 40 veckor.

NetEnt B
Entré köp 64kr Ticker NET B
Målkurs 75kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 61.50kr P/E 30.3
Senaste 66.55kr Direkt avk. 3.4%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NET B.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto