Home > Analys: NetEnt B testar ett långsiktigt stöd…

Analys: NetEnt B testar ett långsiktigt stöd…

NetEnt B har framgångsrikt testat stödet vid kanalgolvet i den stigande huvudtrenden, vilket utgör ett köpläge inför en uppgång mot 80kr i första hand.

NetEnt B har haft en formidabel kursutveckling sedan börsintroduktionen i april 2007 och handlas inom en stigande huvudtrend.

Sedan drygt ett år tillbaka har accelerationen i uppgången avtagit då aktien visat mer av en sidåtgåend trend vilket kan komma att bli en större toppformation alternativt en kraftansamlingsfas inför nya uppgångar. Så länge som sekvensen av stigande toppar och bottnar är intakt är huvudscenariot att denna konsolidering utgör en paus inför nya uppgångar.

Stödet vid kanalgolvet runt 64.25kr testades framgångsrikt förra veckan då aktien efter en marginell forcering stängde därovan. Så länge som aktien respekterar detta stöd på veckobasis är oddsen goda att aktien står inför en vändning uppåt mot 80kr i första hand. Passeras detta motståndsområde finns nästa motstånd vid 88kr följt av all time highs runt 95.50kr.

Skulle aktien däremot visa svaghet genom att stänga under förra veckans lågpunkt vid 63kr förväntas ett avgörande test av februari botten runt 59kr som måste hålla för inte riskera att bryta ned från en större toppformation.

Vi ser ytterligare test av 64.50kr som en attraktiv ingångsnivå för ett köp då potentialen vida överstiger risken för ett trendbrott. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 62kr.

NetEnt
Entré köp 64.50kr Ticker NET B
Målkurs 79kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 62kr P/E 33.7
Senaste 65.95kr Direkt avk. 2%

Aktien handlas under det långsiktigt sidåtgående jämviktsvärdet, MA 40 veckor.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NET B.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto