Home > Analys: NeuroVive Pharmaceutical laddar för utbrott!

Analys: NeuroVive Pharmaceutical laddar för utbrott!

NeuroVive Pharmaceutical befinner sig i en långsiktigt stigande trend där aktien nyligen visat en kraftull motreaktion vid det långsiktiga jämviktsvärdet, MA-200. En mindre kraftansamlingsfas har inletts där ett brott av 53 kr utlöser en ny köpsignal.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

NeuroVive Pharmaceutical utlöste en köpsignal i början av juni då aktien forcerade motståndet runt 30.80 kr från en längre tids konsolidering. Aktien steg därefter mycket kraftfullt från en lågpunkt på runt 22 kr till som högst 82 kr en uppgång på nästan 400 %.

I samband med uppgången handlades aktien på extremt sträckta nivåer, 177 %, ovanför det långsiktiga jämvikstvärdet i form av MA-200. För långsiktiga innehav kan det kännas tryggt när aktien handlas ovanför MA-200 men på kort sikt ör det oundvikligt att aktien inte visar en större rekyl/sidåtgående utveckling när ”gummi” bandet blir alltför sträckt jämföt med det långsiktiga jämvikstvärdet.

Efter en toppnotering på 82 kr i augusti har aktien rekylerat med runt 50 % där nedgången stannade upp precis vid MA-200. Aktiens ”överköpthet” har således jobbats bort vilket gör aktien startklar inför en ny uppgångsfas.

Den senaste månaden har aktiens pendlingar blivit allt snävare inom intervallet 49 till 52.70 kr. Detta är sannolikt en kraftansamlingsfas inför nya uppgångar speciellt med tanke på det kraftiga avstampet vid MA-200 under oktober månad.

Vi rekommenderar ett köp vid en forcering av 53 kr. En stoploss placeras förslagvis under 51 kr, en nivå aktien inte bör nå vid ett genuint utbrott. Målkurs sätta konservativt till 60 kr.

Vi har en positiv grundinställning så länge som aktien handlas ovanför 40 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste stöd finns vid 49 följt av 43.60 kr.. Motstånd finns vid 52.50, 60 och 70 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NVP.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto