Home > Analys: Nibe Industrier närmar sig långsiktigt stöd…

Analys: Nibe Industrier närmar sig långsiktigt stöd…

Nibe aktien har efter en toppnotering på 90kr påbörjat en rekylfas vilket tagit aktien ned i närheten av långsiktigt stöd i den stigande huvudtrenden. Så länge som 75kr förblir intakt förväntas ny högsta notering.

Nibe aktien tillhör en av börsens stadigaste aktier efter börskrisen år 2008-09. Aktien har efter en lågpunkt år 2008 i princip hela tiden uppvisat en sekvens av stigande lågpunkter, ibland har lägsta noteringen testats vid ett senare tillfälle vilket resulterat i en något lägre lågpunkt men aktien har i samtliga fall kommit tillbaka och trendat vidare uppåt.

I början av maj uppvisade aktien en trendacceleration på ovansidan vilket ofta markerar en tillfällig topp då aktien kommit på en sträckt nivå i förhållande till det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor. Den tidigare utbrottsnivån runt 75kr har omvandlats till ett stöd och agerar som skilje linje mellan bull och bear. Så länge som detta stöd förblir intakt förväntas ytterligare test av tidigare toppnotering.

Vi ser ett köpläge uppenbara sig vid fortsatt rekyl ned för ett återtest av 75kr då aktien i viss mån neutraliserat det överköpta läget samtidigt som aktien kommit ned i närheten av ett naturligt stöd. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 72.50kr, målkurs sätts till 89kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant passera 75kr på nedsidan följt av vidare nedgång genom 69kr har en lägre botten bildats men likt tidigare tillfällen behöver inte detta nödvändigtvis få långsiktiga konsekvenser.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 40 veckors.

Nibe Industrier B
Entré köp 75kr Ticker NIBE B
Målkurs 89kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 72.50kr P/E 27.1
Senaste 79.55kr Direkt avk. 1.1%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NIBE B

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto