Home > Analys: Nibe Industrier stödet fortfarande intakt…

Analys: Nibe Industrier stödet fortfarande intakt…

Nibe aktien handlas vid MA 40 inom den stigande huvudtrenden… vilket öppnar upp för ett kortsiktigt köp. Så länge som aktien stänger ovanför 90kr på veckobasis är förutsättningarna goda för ett test av tidigare topp.

Nibe aktien tillhör en av börsens stabilaste aktier efter börskrisen år 2008-09. Aktien har efter en lågpunkt år 2008 i princip hela tiden uppvisat en sekvens av stigande lågpunkter, ibland har lägsta noteringen testats vid ett senare tillfälle vilket resulterat i en något lägre lågpunkt men aktien har i samtliga fall kommit tillbaka och tuffat vidare uppåt.

I början av året föll aktien kraftigt och testade marginellt under botten från 2017 men återigen kommit tillbaka mycket kraftfullt och handlas inom den stigande trendkanalen.

Rekylen från september toppen på runt 20 % gör aktien billig, framförallt då den kommit ned till stöd i form av MA 40 samt tidigare topp som framgångsrikt avvisats ovanifrån ett flertal gånger de senaste veckorna.

Börsen som helhet har på nytt brutit nedåt vilket är ett tydligt svaghetstecken… men så länge som Nibe aktien klarar av att stänga ovanför 90kr nivån på veckobasis är grundstyrkan intakt för ett kortsiktigt köp.

Då en stoploss kan placeras snävt i förhållande till potentialen av ett test av tidigare topp föreslås ett köp runt 91kr. Målkurs sätts konservativt till 99kr.

NIBE Industrier B
Entré köp 91kr Ticker NIBE B
Målkurs 99kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 88.50 P/E 24.6
Senaste 92.92kr Direkt avk. 1.1%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NIBE B

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto