Home > Analys: Nibe kraftsamlar för uppgång.

Analys: Nibe kraftsamlar för uppgång.

Nibe fick efter en sidledes handel som varade i nästan två månader ett kraftigt fall ned till strax under 67 kronor. Kring denna prisnivå finner vi historiskt stor köpstyrka, och tillsammans med stöd från 200 dagars glidande medelvärde, samt en kraftsamling som pågått i sex dagar nalkas det utbrott för uppgång.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Nibe har under året visat en stor vilja att söka sig vidare norrut. Trots att vi fått ett par rekyler på vägen så indikerar vi två tydliga uppgående faser under året.

Utifrån ett längre perspektiv finner vi även momentum och styrka från orderflödet.

Sedan 2013 har vi handlats strax över 12 månaders glidande medelvärde vilket kan ses som en positiv trend utifrån ett längre perspektiv.

När vi nådde toppen i andra uppgående fasen i år, fick vi uppleva en sidledes handel från mitten av augusti till slutet av september.

Vid månadsskiftet till oktober försvann köparna från bilden och bolagets aktie föll kraftigt med över 10 procent.

Fallet räddades dock av en prisnivå som historiskt sett under flera år tillbaka uppvisat hög handelsaktivitet och stöd från köpare.

Stödet kring 66.50 kronor fick en ytterligare nämnare som räddade situationen.

200 dagars glidande medelvärde noterades nämligen kring denna prisnivå, och vi har bedrivit en kamp strax över detta medeltal, med falska utbrott på nedsidan under sex dagar.

Köpstyrkan har tilltagit under de senaste tre dagarna och indikerar att vi kan vara på väg att återta den mark som förlorats inom kort.

Vi siktar på en inledningsvis målkurs på 72.70 kronor där säljare kommer att ge större mothugg.

För den som vill åt ännu mer frukt, föreslås att man skalar sig ur sin position upp till vår andra målkurs 74.50, där säljare inväntar med kraftigt motstånd.

Trots att försäljningen bromsade in under det tredje kvartalet med 12 procent, primärt pga. minskningen av Rot-avdraget och det varma höstvädret enligt bolagets vd, så verkar marknaden absorberat nyheterna om bolagets förvärv av Enertech/CTC som framgick i ett pressmeddelande 28 september med förnyad positivitet senaste dagarna.

Bolagets förvärv av brittiska Enertech Group, som innehar sex verksamheter i sex olika europeiska länder däribland Schweiz, England, Belgien, Norge och Tyskland kommer att ge bolaget en ännu starkare ställning internationellt.

NIBE
Entré köp 68.50 kr Ticker NIBE B
Målkurs 72.70 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 67.00 kr P/E 23.4
Senaste 67.95 kr Direkt avk. 1.2%

 

Vi rekommenderar ett köp vid 68.50 kr för att bekräfta utbrott ur kraftsamlingen, och vår inledningsvisa målkurs ställer vi in på 72.70 kr, följt av en andra målkurs för den som vill skala sig ur sin position på 74.50 kr där stora motståndskrafter inväntar.

Nödutgången placeras förslagsvis vid 67.00 kr.

Aktien handlas strax ovanför både det långsiktiga jämviktsvärdet i form av 200 dagar och 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NIBE B.

Nibe (dagsdiagram)

 

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto