Home > Analys: Nobia AB kortsiktiga handelsmöjligheter med potential för ett långsiktigt utbrott.

Analys: Nobia AB kortsiktiga handelsmöjligheter med potential för ett långsiktigt utbrott.

Nobia aktien befinner sig i en konsolidering i en långsiktigt stigande trend vilket skapar goda handelsmöjligheter för den kortsiktiga tradern samt potential för en långsiktig investering.

Nobia aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trend sedan juli botten 2012 vid 18.40 kr. Aktien har visat på en toppnotering på 61.25 kr i denna uppgångsfas och handlas sedan augusti 2013 i ett bredare handelsintervall mellan 48.50 kr och runt 60 kr.

Det breda handelsintervallet skapar goda intjäningsmöjligheter för swing tradern som har en kortare placeringshorisont. Som exempel på detta vände aktien för ett par dagar sedan strax ovanför intervallbotten vid 50 kr för att dagen därefter visa en toppnotering på 59 kr. En uppgång på 18 % från botten till toppen på två dagar är en kortsiktig aktörs dröm. Då aktien tagit sig upp i närheten av motståndet vid intervalltaket finns det goda blankningsmöjligheter för den snabbfotade aktören för en nedgång till åtminstone  mitten av konsolideringsintervallet, runt 55 kr. En stoploss placeras förslagsvis över 62 kr.

För den långsiktige investeraren finns det i dagsläget ingenting att göra då aktien är fastlåst inom handelsintervallet. Ett utbrott på ovansidan förändrar detta läge och skulle signalera en återgång till den långsiktigt stigande trenden. Ett test av tidigare swing high runt 65 kr vore i detta scenario logiskt och en passering av denna nivå öppnar upp för möjligheten att på sikt testa all time highs strax ovanför 100 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Närmaste stöd finns runt 50 följt av 48.50 kr. Motstånd finns runt 60 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NOBI.

 

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto