Home > Analys: Nobia forcerar motståndet…

Analys: Nobia forcerar motståndet…

Nobia aktien har efter ett inledande kursfall i början av året visat styrketecken i samband med en forcering av motståndet runt 86 kr. Eventuellt återtest ovanifrån utgör ett köpläge mot 102 kr i första hand.

Nobia aktien har sedan 2007 handlas inom ett bredare handelsintervall mellan 20 och 102.50 kr.

I slutet av 2015 lyckades aktien forcera intervallet på ovansidan men hade problem att attrahera en bestående köpkraft, vilket ledde till en återgång in i det tidigare handelsintervallet. Detta ledde till snabbt till ett ökat säljtryck då utbrottshandlare satt med förlust positioner som behövde täckas.

Aktien nådde en lågpunkt under februari på 76.25 kr, en bit ovanför stödet i den stigande trenden från 2012. Denna lågpunkt testades kort därpå vilket resulterade i bildandet av en högre lägsta notering, vilket gav en positiv underton som därefter bekräftades genom en forcering av det tidigare motståndsområdet runt 86 kr.

Entré köp 86kr
Målkurs 102kr
Nödutgång 84kr

86 kr nivån utgör således vägskälet mellan bull och bear. Vi ser ett eventuellt återtest ovanifrån av 86 kr (som omvandlats till ett stöd) som en attraktiv ingångsnivå för ett köp mot i första hand 102 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 84 kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant passera 86 kr på nedsidan öppnar det upp för ett test av trendlinje stödet runt 77 kr. Passeras 102 kr på ovansidan förväntas ett test av all time highs runt 110 kr.

Aktien handlas under det fallande MA 40 veckor.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NOBI.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto