Home > Analys: Nobia ser mycket riskabel ut

Analys: Nobia ser mycket riskabel ut

Nobia har tidigare fått ett stort antal säljsignaler och ligger i en nedåtgående trend. Nobia har emellertid ett starkt stödområde vid ca 21,5 kr som kan komma att hejda fallet. Om Nobia däremot skulle etablerar sig under 21,5 kr är risken stor för nya stora fall i aktien.

Dagens Industri tar idag upp Nobia som en köpkandidat då de tycker att aktien värderas lågt. Vi har tidigare i vår analys av Nobia den 23 mars givit en säljrekommendation på aktien när den stod i 31,3 kr. Detta då Nobia hade fått en kraftig säljsignal när den gick under stödnivån vid 32 kr.

Nobia handlas nu i skrivande stund på 23,1 kr. Det innebär en nedgång på 26,2% sedan säljrekommendationen.

Hur ser då det tekniska läget ut idag för denna, enligt DI, lågt värderade aktie?

Vi kan konstatera att Nobia sedan i mars fått säljsignal efter säljsignal och att den ligger i nedåtgående trender både kortsiktigt och långsiktigt.

Stochastic-indikatorn har varit nere på låga nivåer och indikerat att aktien varit översåld ett antal gånger sedan de första säljsignalerna i mars. En aktie kan dock fortsätta att vara översåld en lång tid om den kommit in i en stark trend.

Detta har också visat sig vara fallet för Nobia. Aktien har bara orkat med tillfälliga uppåtrekyler inom den fallande trenden efter det att indikatorn varit nere på översålda nivåer de senaste veckorna.

Nobia har nu kommit ner till den starka stödnivån vid ca 21,5. Skulle Nobia nu etablera sig under stödet 21,5 får aktien ytterliggare en tydlig och stark säljsignal.

Nästa starka stödnivå ligger då först vid ca 12,6 kr. Så får aktien säljsignalen ser nedsidan ut att kunna vara betydande.

Nobia har ett stort antal motståndsnivåer ovanför sin nuvarande aktiekurs. Aktien får mindre köpsignaler om den orkar över motstånden vid ca 25,3 kr och ca 26,9 kr.

Skulle Nobia däremot orka etablera sig över 28 kr så får aktien en intressantare köpsignal. För då har aktien både orkat över ett antal horisontella motståndsnivåer och den fallande trendlinjen från årets topp vid 36 kr.

Vi rekommenderar därför fortsatt yttersta försiktighet med Nobia aktien ur ett tekniskt perspektiv. Använd snarare eventuella uppgångar till att, om möjligt, blanka aktien. Stop loss om aktien stänger över närmast liggande motståndsnivå.

Vi skulle vilja vänta med innehav i Nobia aktiens tills vi får några tydliga signaler på att aktiens nedåtgående trend har vänt. Är man av fundementala skäl intresserad av aktien så skulle vi vilja rekommendera att man delar upp sina inköp över tiden.

Risken, eller kanske snarare möjligheten, finns nämligen att Nobia med tiden kan bli betydligt billigare.

Nobia (Dagsdiagram)
Nobia (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto