Home > Analys: Nobia testar historiska toppnoteringar…

Analys: Nobia testar historiska toppnoteringar…

Nobia aktien står inför ett avgörande då aktien handlas vid motstånd i form av tidigare toppar från 2007. En signifikant stängning ovanför 102.50 kr ger klartecken för fortsatt uppgång. En etablering under 90 kr signalerar en trendvändning.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Nobia tillhör en av de starkare aktierna på Stockholmsbörsen då aktien helt återhämtat sig från kursfallet i augusti och handlas vid historiska toppnoteringar.

Aktien befinner sig i en starkt stigande trend på månadsbasis, som det senaste halvåret accelererat, vilket tagit aktien ovanför det naturliga motståndet vid kanaltaket, som omvandlats till ett stöd. Detta stöd har testats ett flertal gånger de senaste månaderna som än så länge lett till ett förnyat köptryck. Så länge som aktien handlas ovanför 90 kr finns det chans till ett utbrott på ovansidan d.v.s. en signifikant stängning ovanför 102.50 kr, och helst under kraftigt ökad omsättning, vilket i sådana fall öppnar upp för fortsatt uppgång.

Aktien har bildat en ”hanging man” vilket ger ett varnande tecken då detta indikerar att säljare redan en gång lyckats trycka ned aktien och kanske latent väntar på en andra chans…

Då aktien handlas på ”dyra” nivåer, i övre delen av handelsintervallet som vara sedan drygt 10 år tillbaka i tiden rekommenderar vi att man kliver av eventuellt långa innehav. Skulle det i efterhand visa sig att aktien bryter ut på ovansidan kan man ofta komma in på en rekyl i närheten av utbrottsnivån.

Stöd finns runt 90 följt av 84kr. Motstånd runt 102.50 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NOBI.

(Månadsdiagram)
(Månadsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto