Home > Analys: Nolato B vänder nedåt vid kanaltaket…

Analys: Nolato B vänder nedåt vid kanaltaket…

Nolato B har efter en marginell forcering av motståndet vid kanaltaket uppvisat en säljrespons vilket indikerar ett andhämtningsbehov inom den långsiktigt stigande huvudtrenden.

Nolato B aktien handlas inom en långsiktigt stigande trendkanal. De senaste åren har aktien huvudsakligen navigerat efter motståndet vid kanaltaket då aktien vid ett flertal tillfällen vänt uppåt en bra bit ovanför det naturliga stödområdet runt kanalgolvet. Aktien vände ned efter ett test av kanaltaket i januari 2014, april 2015, och verkar nu återigen stå inför en svagare utveckling då aktien förra torsdagen stängde på dagslägsta efter en initial forcering av kanaltaket.

Detta är ett svaghetstecken som tidigare resulterat i en successiv försvagning ned mot det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200 runt 205 kr. I detta fall förväntas vidare nedgång med ytterligare drygt 10 % från vilket gör att vi har en avvaktande inställning med köp tillsvidare.

För att scenariot om en andhämtningspaus skall sönderslås krävs det att aktien visar styrka genom att återigen ta sig ovanför kanaltaket och stänga däröver vilket i sådana fall öppnar upp för vidare uppgång och ett test av all time highs runt 296.50 kr från år 2000.

I ett förmodat nedgångs scenario finns stöd vid 227, 206 samt 205 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NOLA B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto