Home > Analys: Nordea i fallande trend.

Analys: Nordea i fallande trend.

Nordea aktien har på nytt bekräftat de tekniskt sett svaga utsikterna då aktien misslyckats att återigen ta sig ovanför utbrottsnivån från en triangelformation. Tillsvidare utgör motståndet vid kanaltaket en fördelaktig blankningsnivå i en förmodad rörelse mot kanalgolvet.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Nordea aktien har efter bildandet av en dubbeltopp i den långsiktigt stigande trendkanalen utvecklats svagt. Ett genombrott av stödet runt 101.50 kr i augusti indikerade att säljarna fått övertaget. Kort därpå testades det tidigare stödet som omvandlats till ett motstånd, vilket resulterade i en avvisning som bekräftade de negativa utsikterna.

På liknande sätt har aktien återigen i december misslyckats att ta sig ovanför ett nytt utbrott på nedsidan. Denna gång från en triangelformation. I kursdiagrammet har en fallande trendkanal inom den långsiktigt stigande huvudtrenden bildats.

Motståndet vid kanaltaket i skrivande stund runt 93 kr, utgör tillsvidare en blankningsnivå mot i första hand det potentiella stödet vid kanalgolvet runt 76.50 kr. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning ovanför 96.50 kr.

Så länge som aktien handlas under 95 kr är det negativa utsikterna intakta. Skulle aktien mot förmodan visa styrka genom att stänga utanför motståndslinjen i den fallande trendkanalen vid 94 kr är det först vid en passering av tidigare swing topp runt 97.50 kr som det börjar ljusna något.

På nedsidan finns närmaste stöd runt 85 följt av 76.50 samt 73.50 kr.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 40 veckors glidande medelvärde. Det kortare 5 veckors glidande medelvärde är fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NDA SEK.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto