Home > Analys: Nordea i närheten av stöd…

Analys: Nordea i närheten av stöd…

Nordea aktien handlas i en fallande trend inom den långsiktigt stigande huvudtrenden. Aktien är i närheten av stödet vid kanalbotten mellan 74-75 kr vilket bör leda till en motreaktion.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Nordea aktien har efter bildandet av en dubbeltopp i den långsiktigt stigande huvudtrenden utvecklats svagt. Ett genombrott av stödet runt 101.50 kr i augusti indikerade att säljarna fått övertaget. Kort därpå testades stödet som omvandlats till ett motstånd, vilket avvisades och bekräftade de negativa utsikterna.

Sedan juli handlas aktien i en negativ trend inom den långsiktigt stigande trendkanalen från mars 2009. Aktien har efter en lokal topp runt 91.50 kr handlats ned och börjar närma sig stödet vid kanalbotten i den långsiktigt stigande trenden vilket sammanfaller med kanalbotten i den medel långa trenden.

Då aktien är kortsiktigt översåld och är i närheten av stöd ser vi vidare nedgång mot 74-75 kr som en attraktiv ingångsnivå för ett köp vid ett första test. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 72 kr. Målkurs sätts till 86 kr med reservation för en återgång till den stigande huvudtrenden om aktien stänger ovanför 92 kr.

Skulle aktien mot förmodan stänga signifikant under 73.50 kr är detta ett tydligt svaghetstecken då det signalerar en långsiktig vändning nedåt. I detta scenario finns närmaste stöd vid 70.50 följt av 67 kr.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NDA SEK.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto