Home > Analys: Nordea närmar sig köpnivå

Analys: Nordea närmar sig köpnivå

Nordea aktien forcerade i början av året en långvarig konsolideringsfas på ovansidan och utlöste en köpsignal. Aktien har efter en toppnotering på 91 kr inlett en rekyl som tagit ned aktien i närheten av tidigare motstånd som nu omvandlats till ett stöd. Vi räknar med att stödet håller och ser således ytterligare nedgång i aktien som ett köpläge.

Nordea aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trend där uppgångar åtföljts av sunda rekyler för att justera sentimentet och möjligöra nya kursstegringar. Aktien har nästan dubblerats sedan botten runt 47 kr från november 2011 och har med ett nytt utbrott på ovansidan visat att aktien är redo för vidare uppgång.

Då den tidigare konsolideringsfasen varat 7 månader har aktien haft gott om tid på sig för en kraftansamling och därför vore det logiskt om aktien fortsatte vidare uppåt till åtminstone skillnaden mellan taket och botten av triangelformationen (14kr).

Sedan toppnoteringen runt 92 kr har aktien rekylerat ned som lägst till 86 kr och vi ser fortsatt nedgång för ett test av stödet runt 85 kr som ett köpläge inför en uppgång till prisobjektivet på 99 kr. En stoploss placeras förslagsvis under den långsiktigt stigande trenden vid 82 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Stöd finns vid det tidigare motståndet runt 85 kr samt trendlinje stöd runt 83 kr. Motstånd finns vid tidigare toppnoteringar runt 91 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NDA SEK.

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
12,9 (13,58) 4,0 (4,75) 1,4 (1,67) 4,3 (4,85) 3,79 6,86 64,12
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto