Home > Analys: Nordea sänder starka köpsignaler efter stöd från tidigare utbrottsnivå.

Analys: Nordea sänder starka köpsignaler efter stöd från tidigare utbrottsnivå.

Nordea fortsätter likt flera svenska storbanker att visa en otrolig styrka sedan tidigare notering vid fyra årslägsta början av juli i år. Efter att bolagets aktie bottnade ut i somras vid denna nivå, och trots att vi upplevt en kraftig uppgång på drygt 20 procent i år fick vi en bekräftad köpsignal när köparna klev in i bilden och räddade viktig stödlinje vid 83 kronor.

Likt den positiva signal som vi lyfte i SEB på torsdagen ser vi även riktigt tydliga köpsignaler för Nordea, som fram tills i somras upplevt ett års kraftig nedgång.

Nordea har minst sagt haft en skakig resa, inte minst under innevarande året då Panama skandalen pressat bolagets aktie vidare söderut.

Vi har ett positivt momentum på svenska börsen just nu, och momentum ser ut att hålla i sig, med draglok från bland annat tyska storbolagsindexet DAX och de tyska storbankerna.

Efter att Nordea bröt sin nedgående trend i slutet av juli, började blickarna spännas extra hårt.

Då vi i början av augusti klev över 100 dagars glidande medeltal, följt av en handel som rekylerade tillbaka och utmanade detta medelvärde lite mer än en vecka efter där köparna klev in i bilden och räddade situationen.

Detta innebar en inledande positiv signal för en vidare uppgång.

Strax efter bröt vi nu i början av september vårt 200 dagars glidande medelvärde tillika viktigt vägskäl.

Det positiva momentum som upplevts höll i sig, men följdes kort därefter av en kraftsamling efter utbrottet mot en mycket viktig prisnivå 83 kronor, som tidigare upplevt hög handelsaktivitet.

Eftersom vi nu bottnade ut i kraftsamlingen strax över 83 kronor ger detta ytterligare en förstärkt signal att vi kommer söka oss vidare upp emot vårt prisobjektiv 98 kronor.

Utifrån ett lite längre perspektiv ser vi möjligheten att vi kan söka oss så högt som 112 kronor.

Den riskbenägna investeraren som vill ge 112 kronor ett försök, kan lätta på sin position vid vår första målkurs 98 kronor, för att säkra hem en del av vinsten.

Skulle situationen förändras inom kort och kliva under stödet vid 83 kronor, räknar vi med en nedgång emot tidigare utbrottsnivå runt 82 kr som tidigare i början av september gav ett utbrott över MA 200.

Nordea
Entré köp 85.95 kr Ticker NDA SEK
Målkurs 98.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 82.00 kr P/E 10.9
Senaste 85.95kr Direkt avk. 6.9%

 

Vi rekommenderar ett köp kring nuvarande prisnivå runt 85.95kr. Målkursen sätts till 98.00 kr som tidigare upplevt hög handelsaktivitet, men goda möjligheter finns upp emot 112kr. Nödutgången placeras förslagsvis redan vid 82kr.

Aktien handlas ovanför det långsiktiga jämviktsvärdet i form av 200 dagars glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NDA SEK.

Nordea (dagsdiagram)

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto