Home > Analys: Nordea uppvisar sektor svaghet…

Analys: Nordea uppvisar sektor svaghet…

Nordea aktien har forcerat stödet runt 84kr och uppvisar relativ svaghet gentemot de övriga svenska storbankerna, vilket gör aktien en lämplig blanknings kandidat.

Kurs utvecklingen på de svenska storbankerna har i samklang med den senaste månadens börsfrossa utvecklats negativt. Bäst har det går för SEB med -10.5 %, följt av SHB -12.8 % samt Swedbank på -15 %. Svagast utveckling har Nordea med ett fall på hela 22 % i kölvattnet av negativt nyhetsflöde i form av penningtvättshärva.

Tekniskt sett uppvisar Nordea relativ svaghet då aktien även passerat tidigare lågpunkt vilket utlöst en säljsignal som öppnar upp för vidare kursfall. SHB A ligger närmast i tiden för en negativ tolkning med en lägre topp medan SEB och Swedbank uppvisat högre toppar.

Vi siktar in oss på vidare nedgång i Nordea så länge som aktien på veckobasis stänger under 87kr. Fortsätter den nuvarande upprekylen mot 82.70 -84kr som tidigare utgjort stöd, uppstår ett fördelaktigt blankningsläge ned mot 74kr. Därunder finns stöd vid 67 följt av 57.50kr.

Skulle aktien mot förmodan visa styrka genom att stänga ovanför 84kr finns motstånd vid 87 följt av 91.50kr, passeras det sistnämnda är oddsen goda att en botten gjorts.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 40 veckors glidande medelvärde.

Nordea Bank
Entré sälj 82.70-84kr Ticker NDA SEK
Målkurs 74kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 88kr P/E 9.9
Senaste 80.92kr Direkt avk. 8.2%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol NDA SEK.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto