Home > Analys: Norska Aker Solutions kraftig utförsäljning efter delårsrapport

Analys: Norska Aker Solutions kraftig utförsäljning efter delårsrapport

Norska Aker Solutions presenterade under fredagen en delårsrapport som var sämre än väntat. Aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trend där fredagens kursnedgång tar aktien ett steg närmare ett köpläge.

Aker Solutions ASA är en norsk industrikoncern som bildades i och med sammanslagningen av Aker RGI och Kværner. Verksamhetsområdena är olja och gas, raffinering och kemikalier, gruvdrift och metaller, kraftförsörjning samt medicin och bioteknologi.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den kortare trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Aktiens visade en lågpunkt på 50.10 NOK i oktober 2011.  Aktien har sedan lågpunkten stigit med nästan 150 % och har i dagsläget visat en högsta kurs på 124.60 NOK. Aktien befinner sig i en tydligt stigande trendkanal, där kanalbotten varit stöd vid nedgång och kanaltaket varit motstånd för fortsatt uppgång. Aktien har nyligen handlats nära kanaltaket där aktien vänt nedåt och handlas nu i en rörelse ned mot kanalbotten. Under fredagens handel presenterade företaget resultatet för fjärde kvartalet som var rejält sämre än förväntat. Aktien föll kraftigt på beskedet under en enorm volymökning vilket tar aktien närmare stödet vid kanalgolvet. Det finns i dagsläget goda förutsättningar att kanalgolvet runt 92.50 NOK kommer att hålla och starta en ny uppgångsfas för aktien.

Aktien handlas runt 106 NOK, fortsätter aktien sin kortsiktigt fallande trend ned mot 92.50 NOK skapas ett fördelaktigt läge för ett köp.

Aktien handlas på norska börsen med symbol AKSO

Vi rekommenderar att man har aktien under bevakning och köper aktien mellan 92.50–93.50 NOK med en stop loss på 88 NOK. En målkurs för ett eventuellt köp framöver är en rörelse upp mot tidigare toppnoteringar runt 124 NOK.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto