Home > Analys: Norska BW Offshore potentiell långsiktig ingångsnivå

Analys: Norska BW Offshore potentiell långsiktig ingångsnivå

Norska BW Offshore handlas runt 2009 års botten och det finns förutsättningar för en långsiktig trendvändning

BW Offshore (OSE: BWO), tidigare känd som Bergesen Worldwide Offshore är en norsk operatör av Floating Production lagring och lossning (FPSO). Det är för närvarande en av de ledande Floating Production Storage och lossning (FPSO) entreprenörer i världen med sin flotta av fartyg över hela världen. Bolaget är noterat på Oslo Börs. Företaget har sitt huvudkontor i Oslo, Norge men fungerar internationellt. Den största ägaren är Bergesen Worldwide Group i Hong Kong med en 2/3 delar. Bolaget har verksamhet i Malaysia, Mauretanien, Mexiko, Nigeria och Ryssland med sammanlagt 12 FPSO-fartyg

Den långsiktiga trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är starkt fallande och aktien är kraftigt översåld i alla tidsperspektiv.

Aktien tillhör en av de stora förlorarna på börsen de senaste åren och har fallit extremt mycket från en toppnotering i slutet av 2010 på 16.80 kr, till en botten för ett par veckor sedan på 3.28 kr. Denna botten var ett test av all time low på 3.30 kr den 27 feb 2209 och medförde en kraftig motreaktion på 23 %.  Uppgången var under kraftig volym ökning och aktien stängde i övre delen av veckans handelsintervall. Det var troligtvis fråga om en sista panikreaktion på nedsidan och en mass utförsäljning från svaga innehavare till starka långsiktiga innehavare av aktien.

Aktien har efter testet av all time low återigen handlats nedåt under minskad omsättning och det kan innebära att en dubbelbotten håller på att bildas.

Vi rekommenderar att man köper en mindre post på dagens nivåer då den kraftiga motreaktionen och volymökningen vid botten testet, indikerar ett visst hopp för aktien. Lyckas aktien de närmaste veckorna överskrida 4.05 kr bekräftas en vändning och vi räknar med en uppgång till i första hand 6.40 kr.

BW Offshore (Veckodiagram)
BW Offshore (Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto