Home > Analys: Norska DNO INTERNATIONAL vid vändningsnivåer

Analys: Norska DNO INTERNATIONAL vid vändningsnivåer

DNO International ASA ’DNO ”är ett norskt börsnoterat företag vars huvudsakliga verksamhet är olje och gas prospektering och produktion i Mellanöstern och Nordafrika (MENA) regionen.

Bolaget innehar licenser i Kurdistan regionen i Irak, Jemen, Oman, Ras Al Khaimah (UAE) och Tunisien. Verksamheten började i Nordsjön 1971. DNO styrka är mer än 40 års erfarenhet av petroleumprodukter. DNO fick tillgång till två nya länder och utvidgade därmed sin MENA portfölj genom samgående med RAK Petroleums MENA rörelsedrivande dotterbolag i januari 2012

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är för närvarande stigande, aktien har periodvis handlats både under och över detta medelvärde varvid man inte kan dra några tydliga slutsatser.

Istället kan man se att aktien pendlat i en större trendkanal med bottnar på 3-4kr och toppar mellan 10 -11.50kr. Den övre delen av kanaltaket (orangelinje) har fungerat som ett motstånd och trots att aktien under en kortare stund brutit detta så har aktien inte lyckats attrahera nya köpare för att kunna behålla uppgången. Detta ses i början av 2011 och 2012, samt förra veckan vilket, resulterade i ett kraftigt ras mätt från vecko högsta på 11.50 kr.

Aktien har denna vecka återigen testat motståndet och i nuläget är det mest troliga att även detta försök misslyckas. Det är först om aktien lyckas behålla en kurs över den röda begränsningslinjen strax under 12 kr som chansen är god att aktien lämnat detta handelsintervall.

Indikationerna i dagsläget är att uppgången är över för denna gång och vi rekommenderar att man tar tillfället i akt på den höga kursen och plockar hem åtminstone en del av vinsten.

Analys DNO international
DNO international

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.