Home > Analys: Norska Marine Harvest mer uppgång väntas

Analys: Norska Marine Harvest mer uppgång väntas

Norska Marine Harvest ligger i en starkt stigande trend och bekräftade uppgången genom en ny högsta notering i veckodiagrammet.

Marine Harvest ASA (OSE: MHG), Pan Fish före 6 februari 2007, är ett norskt skaldjurs företag med verksamhet i ett antal länder runt om i världen. Bolagets främsta intresse är produktion, bearbetning och försäljning av odlad lax.

Verksamheten fokuseras på Norge, Skottland, Kanada, Färöarna, Irland och Chile. Koncernen har en andel på mellan 25 och 30 % av den globala lax och öring marknaden, vilket gör den till världens största företag i branschen.

Marine Harvest äger också en ”mervärde bearbetning ”enhet, som bereder och distribuerar en rad fisk-och skaldjursprodukter, och ett antal mindre enheter. Gruppen har sitt huvudkontor i Oslo och är noterat på Oslo Börs utbyte där det är en beståndsdel i riktmärket OBX index.

Den långa trenden i form av 40 veckors är starkt stigande.

Aktiens lågpunkt på 2.115 kr inföll den 14 sept 2011 och aktien har sedan dess påbörjat en stigande trend med tydliga konsolideringszoner åtföljt av stigande kurser. Värt att notera är att botten på en konsolideringszon ligger på ungefär samma nivå som taket på föregående konsolideringszon. Detta är logiskt då taket på en konsolideringszon utgör motstånd, när detta bryts bör det agera som stöd framöver. Detta är mest tydligt i en lugnare uppgångsfas i aktien, om aktien stiger kraftigt är det ofta ett större utrymme mellan toppen på tidigare konsolideringszon och botten på nuvarande konsolideringszon.

När man undersöker en aktie med starkt utveckling men inte har några referensramar på vart man skall köpa är det ofta fördelaktigt att sikta in sig på taket på tidigare konsolideringszon som köp område.

Vi rekommenderar att man köper aktien runt 4.90 kr med en ganska vid stop.

Marine Harvest (Veckodiagram)
Marine Harvest (Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto