Home > Analys: Norska Orkla nedtrend bruten… klart för uppgång?

Analys: Norska Orkla nedtrend bruten… klart för uppgång?

Norska Orkla har nyligen brutit den nedtrend som varat sedan början av 2011.

Orkla Group (OSE: ORK) är ett norskt industrikonglomerat som är verksamt i Norden, Östeuropa, Asien och USA. Företaget är organiserat i verksamhetsområdena Orkla Brands, Sapa och Investments. Orkla Brands producerar många slags märkesvaror främst i Norden, men även på andra håll, särskilt i Central- och Östeuropa, Ryssland och Baltikum

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde har de senaste månaderna planat ut vilket är ett positivt tecken inför en möjlig återhämtning.

Aktien har de senaste åren varit en besvikelse, inte för att den fallit kraftigt utan snarare att man som aktieägare varit uppbunden av en aktie där avkastningen kan ha varit bättre på annat håll. Beroende på var man köpt aktien de senaste åren kan man ha upplevt kortare perioder där man legat med vinst för senare se vinsten bli uppäten. Vad man skall försöka undvika med andra ord är att ligga med positioner som går sidledes.

Aktien har de senaste fyra åren legat i ett större handelsintervall mellan 33 och 58 kr. Aktien bröt för ett par veckor sedan den nedåtgående trendlinjen vilket kan innebära att aktien går mot en trend vändning.  Detta scenario stöds även av det glidande medelvärdet som planat ut. Innebär detta att det är läge för ett köp? För den tålmodige kan detta vara ett läge för en långsiktig position i aktien men för den som vill ha en snabb bekräftelse finns det ingen som helst anledning att köpa aktien på de här nivåerna. Aktien har många motstånd som den måste beta av på ovansidan innan det blir grönt ljus för en snabbare uppgång. Motstånd finns vid 50, 55 och 58 kr nivån.

Vi rekommenderar att man avvaktar med köp tills den dag aktien passera sista större motståndet vid 58 kr.

Orkla (Veckodiagram)
Orkla (Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto