Home > Analys: Norska Pronova Biopharma bekräftas gårdagens köpsignal?

Analys: Norska Pronova Biopharma bekräftas gårdagens köpsignal?

Norska Pronova forcerade under gårdagen det horisontella motståndet och utlöste därmed en köp signal. Då likviditeten är lägre och motståndet endast bröts med 0.15 kr vill vi gärna se en vidare uppgång över gårdagens högsta notering för att få en tillförlitlig köpsignal.

Pronova Biopharma ASA OSE: Pron är ett norskt läkemedelsföretag med huvudkontor i Lysaker utanför Oslo. Pronova är världsledande inom forskning, utveckling och produktion av marina omega-3 framställda läkemedel. Företaget har ca 300 anställda.

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde har de senaste månaderna börjat stiga. Ett stigande medelvärde i sig behöver inte betyda så mycket, men i detta fall har medelvärdet mer eller mindre varit konstant fallande under tre års tid, så när det väl vänder upp så är det troligtvis en större trendförändring på gång.

Aktiens lågpunkt på 5 kr inföll för ungefär ett år sedan. Aktien har ett starkt motståndsområde runt 11.10 kr och stöd på 9 kr respektive 6.40 kr. Den senaste tiden har aktiens pendlingar minskat vilket är ett gott tecken då en lyckad forcering av motstånd ofta kräver någon form av energi ansamling.

Det ser ut som om aktien gjort en större bottenformation i form av en huvudskuldra formation.  Ett prisobjektiv vid lyckad forcering av motstånd beräknas som skillnaden mellan lågpunkten på 5 kr och motståndet på 11.10 kr. I detta fall finns således en potential att aktien stiger till drygt 17kr eller ca 50 % från dagens kursnivå.

Likviditeten i aktien är tyvärr relativt låg vilket medför att tillförlitligheten i en köpsignal är lägre än normalfallet. Vi tycket trots detta, att potentialen är så pass stor att man bör köpa en mindre post med en något större stop loss.

Vi rekommenderar ett köp om aktien noteras över 11.30 kr med en stop loss en bit under det tidigare motståndet på 11.10 kr.

Analys Pronova Biopharma (Veckodiagram)
Pronova Biopharma (Veckodiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.