Home > Analys: Norska Storebrand i rekyl mot stark stödnivå

Analys: Norska Storebrand i rekyl mot stark stödnivå

Norska Storebrand i konsolidering efter passering av motstånd. Aktien på väg mot attraktiv köp zon.

Storebrand är en norsk finans-och försäkringskoncern. Koncernen består av ett holdingbolag med fyra verksamhetsområden som är organiserade i olika dotterbolag: livförsäkring, skadeförsäkring, bank och kapitalförvaltning. Företaget erbjuder även hälsoförsäkringar i Norge och Sverige under namnen Storebrand Helseforsikring  AS respektive DKV Hälsa. Detta bolag drivs som ett joint venture med ett av Europas största försäkringsbolag, DKV Deutsche Krankenversicherung AG. Storebrands historia går tillbaka ända till 1767. Bolaget har erbjudit tjänstepension sedan 1917, och är i dag en ledande aktör på den nordiska marknaden för långsiktigt sparande och försäkring. Företaget vänder sig till privatpersoner, företag, kommuner och offentliga verksamheter.

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är sidledes. Den kortare trenden i form av 8 veckors glidande medelvärde är sidledes.

Aktiens har haft en god utveckling sedan lågpunkten i mitten av juni på 16.37 kr och stigit som högst till 30.25 kr. Under uppgången har ett större motståndsområde runt 25.50 kr passerats och har nu omvandlats till ett stöd. Detta stöd testades för två veckor sedan vilket ledde till en drygt 10 % uppgång. Aktien hade förra veckan en svag utveckling och det finns en möjlighet att aktien söker sig ned för ytterligare ett test. Då börsutvecklingen som helhet har visat sig tecken på underliggande styrka är det troligt att ett nytt test av stödet håller och leder till en ny uppgångsfas.

Vi rekommenderar att man har aktien under bevakning och köper om aktien tar sig ned mot 25.50 kr. En stop loss läggs förslagsvis vid 23.90 kr, närmaste motstånd finns vid oktober toppen runt 30 kr följt av 31.50 kr.  Lyckas aktien efter ett framgångsrikt test av stödet ta sig upp mot 30 kr är det läge att plocka hem vinsten. Mellan oktober 2011 och mars 2012 testades stödet vid 25.50 kr fem gånger, så om aktien testar stödet igen är det troligtvis inte sista gången.

STB Storebrand (Veckodiagram)
STB Storebrand (Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto